Cono Sur A New World
Aby wejść na tę stronę, musisz potwierdzić, że przekroczyłeś wiek uprawniający do picia alkoholu.
19 wrzesień 2022

Risotto pomidorowe na czerwonym winie

Risotto to jedno z tych magicznych dań, które można przyrządzić na sto sposobów i za każdym razem smakuje doskonale. Blendman dodaje do ryżu pomidory, grzyby i czerwone wino Cono Sur.

Risotto pomidorowe na czerwonym winie




Autor przepisu: Konrad Budzyk, Blendman.pl

  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 200g pieczarek brunatnych
  • 250g ryżu do risotto
  • 200ml czerwonego wytrawnego wina Cono Sur
  • 400g pomidorów krojonych
  • 400 ml bulionu warzywnego
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1 łyżeczka papryki wędzonej
  • szczypta pieprzu ziołowego i soli

Do podania polecam oliwę truflową oraz posiekaną zieloną pietruszkę.

Wykonanie:

Na patelni rozgrzej oliwę. Smaż pokrojoną w drobną kostkę cebulę oraz czosnek.

Po około 3 minutach dodaj pokrojone pieczarki i smaż przez 5 minut.

Wsyp ryż i przesmaż go przez 2-3 minuty. Wlej wino i gotuj do momentu odparowania.

Wymieszaj ze sobą bulion oraz pomidory. Systematycznie dolewaj powstałą mieszankę do momentu, aż ryż będzie miękki i kleisty.

Dopraw przyprawami i gotuj jeszcze minutę.

Cono Sur A New World

Social Media

Kontakt

Telefon
+48 33 829-98-40
FAX
+48 33 818-28-96
Mail
recepcja@tim-wina.com.pl
Enjoy Wine Drink Wise
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.