Kolejne wyróżnienia dla naszych win od najbardziej opiniotwórczego portalu branżowego w Polsce: aż 8 win Cono Sur otrzymało oznaczenia Rewelacja Winicjatywy i Winicjatywa Poleca.
Czytaj więcejWina z Chile cieszą się uznaniem na całym świecie, a w sklepach możemy znaleźć wiele różnorodnych propozycji z tamtejszych winnic. Czym kierować się przy wyborze chilijskiego wina? Podpowiadamy!
Czytaj więcejWytrawne czerwone wino Cono Sur, pieczeń wołowa, jajko w koszulce, maślany sos i irlandzkie placki ziemniaczane Farls - przygotuj razem z nami posiłek, którym uświetnisz najbliższą wyjątkową okazję!
Czytaj więcejZaskocz rodzinę lub gości nowym pomysłem na niedzielny obiad: delikatny indyk z marchewką w słodkiej glazurze i sosem pieczeniowym podlanym winem Cono Sur zachwycą Wasze kubki smakowe!
Czytaj więcejJak ustala się datę zbiorów w winnicach? Teoretycznie to proste: winobranie zaczyna się wtedy, gdy owoce są dojrzałe. No właśnie: dojrzałe – czyli jakie? Przeczytaj artykuł, by dowiedzieć się więcej!
Czytaj więcejIdealna przystawka na wiosenne party: łososiowe kąski ze świeżym ogórkiem, kremowym serkiem i ziołami znakomicie komponują się z Sauvignon Blanc Cono Sur.
Czytaj więcejAby w pełni docenić walory wina, trzeba podać je w odpowiedniej temperaturze - to wie każdy z nas. A jak osiągnąć ową temperaturę? Nasze wskazówki z pewnością Ci w tym pomogą!
Czytaj więcejCzy wiesz, że Chile jest największym światowym producentem odmiany carmenere? Przeczytaj artykuł, by poznać tę i inne ciekawostki na temat tego wyjątkowego szczepu.
Czytaj więcejNiedzielny obiad w wersji wegańskiej? Czemu nie! Stek z czerwonej kapusty w winnym sosie z kluskami śląskimi to poezja smaku i ukłon w stronę miłośników tradycyjnej kuchni.
Czytaj więcejCiekawych kompozycji kanapkowych nigdy dość! BlendMan przekłada pieczywo jackfruitem w smakowitej marynacie oraz aromatyczną konfiturą z cebuli i wina Cono Sur.
Czytaj więcejWegańska wersja jednego z ulubionych dań miłośników włoskiej kuchni: Dorota z Fly me to the spoon opracowała dla nas przepis na spaghetti z tofu w winnym sosie bolognese.
Czytaj więcejJak opowiadać o czerwonym winie, by w pełni oddać wrażenia towarzyszące jego degustacji? Czym jest tekstura, a czym ciężar wina? Zapraszamy do lektury!
Czytaj więcej