Cono Sur A New World
Aby wejść na tę stronę, musisz potwierdzić, że przekroczyłeś wiek uprawniający do picia alkoholu.
19 lipiec 2021

Wegańska galaretka z różowego wina z porzeczkami

Dobrze schłodzona galaretka na bazie różowego wina Cono Sur z zatopionymi sezonowymi owocami - Dorota z bloga Fly me to the spoon przygotowała letni deser idealny!

Wegańska galaretka z różowego wina z porzeczkami




Autorka: Dorota, Fly me to the spoon

Liczba porcji: 3

Składniki:

  • 300 ml różowego wina Cono Sur Bicicleta Pinot Noir Rosé
  • 50 g erytrolu lub cukru
  • 1 płaska łyżka agar agar
  • 100 g czerwonych porzeczek
  • bazylia lub mięta do dekoracji

Wykonanie:

Wlewamy wino razem z cukrem i agarem do rondelka, mieszamy i gotujemy na małym ogniu około 5 minut od zagotowania – aż cukier i agar dobrze się rozpuszczą.

Wlewamy płyn do kieliszków, wrzucamy połowę porzeczek. Po 15 minutach wstawiamy do lodówki, a po około 30 minutach, kiedy galaretka zacznie tężeć dorzucamy jeszcze kilka porzeczek. Pozostawiamy w lodówce do pełnego stężenia – około 2 godziny. Przed podaniem dekorujemy bazylią lub miętą.

Cono Sur A New World

Social Media

Kontakt

Telefon
+48 33 829-98-40
FAX
+48 33 818-28-96
Mail
recepcja@tim-wina.com.pl
Enjoy Wine Drink Wise
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.