Cono Sur A New World
Aby wejść na tę stronę, musisz potwierdzić, że przekroczyłeś wiek uprawniający do picia alkoholu.
15 wrzesień 2022

Food pairing z Cabernet Sauvignon: szaszłyki warzywne z grilla

Proste, pyszne, wegańskie: szaszłyki warzywne z ziołowym sosem chimichurri to doskonała sezonowa przekąska na jesień, a podając je w towarzystwie Bicicleta Cabernet Sauvignon rozpieścisz podniebienia swoich gości.

Szaszłyki warzywne z sosem chimichurri




Autorka przepisu: Antonia Tagle

Składniki szaszłyków:

  • 1 średnia cukinia
  • 1 czerwona cebula
  • 400 g pieczarek
  • 1 żółta papryka
  • 400 g pomidorków koktajlowych

Składniki sosu:

  • 3 łyżki posiekanego oregano
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszi
  • 1 łyżka sproszkowanego chili
  • 1 łyżka posiekanego czosnku
  • 1 łyżka soli
  • 200 ml białego lub jabłkowego octu
  • 250 ml oliwy

Wykonanie:

Przygotuj sos chimichurri: umieść wszystkie składniki w misce lub słoiku i dokładnie wymieszaj.

Przygotuj szaszłyki: pokrój warzywa w kawałki o równej wielkości (pomidorki pozostaw w całości), nadziewaj naprzemiennie na patyczki do szaszłyków i grilluj do zrumienienia (ok. 10-15 minut).

Podawaj szaszłyki w towarzystwie sosu chimichurri i lampki wina Cono Sur Bicicleta Cabernet Sauvignon.

Cono Sur A New World

Social Media

Kontakt

Telefon
+48 33 829-98-40
FAX
+48 33 818-28-96
Mail
recepcja@tim-wina.com.pl
Enjoy Wine Drink Wise
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.