Cono Sur A New World
Aby wejść na tę stronę, musisz potwierdzić, że przekroczyłeś wiek uprawniający do picia alkoholu.
23 sierpień 2021

Gruszki w białym winie

Gruszki to jedne z najsmaczniejszych jesiennych owoców, a po ugotowaniu w białym winie Cono Sur zmieniają się w wykwintny deser! Jeśli chcesz spróbować tego połączenia, sprawdź przepis Doroty z bloga Fly me to the spoon.

Gruszki w białym winie Cono Sur




Autorka przepisu: Dorota Domino, Fly me to the spoon

Liczba porcji: 3

Czas przygotowania: 40 minut

Składniki:

  • 3 gruszki
  • 1 szklanka białego wina Cono Sur
  • ½ szklanki wody
  • ¼ szklanki cukru
  • 1 laska wanilii
  • 1 laska cynamonu
  • 100 g jogurtu kokosowego

Wykonanie:

Obieramy gruszki zostawiając ogonek. Wykrawamy delikatnie gniazda nasienne końcówką łyżeczki, tylko na samym środku.

W szerokim rondlu zagotowujemy wino z wodą, cukrem, wanilią i cynamonem. Wkładamy gruszki, zmniejszamy ogień i gotujemy pół godziny. Wyjmujemy owoce, zwiększamy ogień i gotujemy jeszcze 10 minut, do zredukowania.

Na talerzyki wykładamy kleks jogurtu, na to ostudzone gruszki i polewamy syropem.

Cono Sur A New World

Social Media

Kontakt

Telefon
+48 33 829-98-40
FAX
+48 33 818-28-96
Mail
recepcja@tim-wina.com.pl
Enjoy Wine Drink Wise
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.