Cono Sur A New World
Aby wejść na tę stronę, musisz potwierdzić, że przekroczyłeś wiek uprawniający do picia alkoholu.
19 sierpień 2021

Gnocchi w sosie porowym z białym winem

Kwintesencja comfort food z wykwintną nutą białego wina Cono Sur: wypróbuj przepis BlendMana na gnocchi w aromatycznym sosie porowym.

Gnocchi w sosie porowym




Autor przepisu: Konrad Budzyk, BlendMan.pl

Liczba porcji: 2

Czas wykonania: 20 minut

Składniki:

  • 500g gnocchi
  • 1 biała cebula
  • 1/2 dużego pora
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła roślinnego
  • 100 ml wytrawnego białego wina
  • 200 ml mleczka kokosowego
  • 1 łyżeczka tymianku
  • pieprz i sól do smaku

Na patelni rozgrzej masło roślinne. Cebulę oraz czosnek posiekaj, pora pokrój w półksiężyce, a następnie smaż je na średnim ogniu przez 3-4 minuty.
Wlej białe wino i odparuj je przez 2 minuty. Dodaj mleczko kokosowe, tymianek, sól oraz pieprz i gotuj przez 10 minut.
Ugotuj gnocchi, a następnie dodaj je do sosu i dokładnie wymieszaj. Podawaj ze świeżo zmielonym pieprzem i listkami tymianku.

Cono Sur A New World

Social Media

Kontakt

Telefon
+48 33 829-98-40
FAX
+48 33 818-28-96
Mail
recepcja@tim-wina.com.pl
Enjoy Wine Drink Wise
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.