Cono Sur A New World
Aby wejść na tę stronę, musisz potwierdzić, że przekroczyłeś wiek uprawniający do picia alkoholu.
13 styczeń 2023

Food pairing z Sauvignon Blanc: tatar z tuńczyka

Tatar z tuńczyka z dodatkiem świeżych owoców i warzyw, podany z lampką wina Cono Sur Bicicleta Sauvignon Blanc, to elegancka propozycja na uroczystą okazję.

Tatar z tuńczyka, mango i awokado

Składniki - tatar:

  • 2 świeże steki z tuńczyka
  • 1 mango
  • 1 awokado
  • olej sezamowy
  • oliwa z oliwek
  • sól i pieprz

Składniki - sos:

  • 2 cytryny
  • 2 łyżki stołowe majonezu
  • 2 łyżki stołowe musztardy
  • sól

Wykonanie:

Posiekaj w drobną kostkę tuńczyka, mango i awokado. Wymieszaj składniki, skrop je odrobiną oleju sezamowego i oliwy, dopraw solą i pieprzem. Ponownie wymieszaj i wstaw do lodówki na 10 minut.

Przygotuj sos: wyciśnij sok z cytryn i wymieszaj go z musztardą i majonezem. Dopraw do smaku solą.

Wyłóż na talerze sos, a obok niego porcje tatara.

Podawaj z winem Bicicleta Sauvignon Blanc, schłodzonym do temperatury 10 C.



Cono Sur A New World

Social Media

Kontakt

Telefon
+48 33 829-98-40
FAX
+48 33 818-28-96
Mail
recepcja@tim-wina.com.pl
Enjoy Wine Drink Wise
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.