Cono Sur A New World
Aby wejść na tę stronę, musisz potwierdzić, że przekroczyłeś wiek uprawniający do picia alkoholu.
30 marzec 2021

Czerwona kapusta duszona w czerwonym winie

Kapusta z dodatkiem wina Cono Sur według BlendMana to idealny dodatek do obiadu. Smakuje najlepiej w towarzystwie puree ziemniaczanego i kotlecików.


Czerwona kapusta duszona w winie Cono Sur




Autor przepisu: Konrad Budzyk, BlendMan.pl

Składniki:

  • 600g czerwonej kapusty
  • 1 duża czerwona cebula
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 2 garści rodzynek
  • 1 laska cynamonu
  • 2 goździki
  • 200 ml wina czerwonego
  • Pieprz i sól do smaku

Wykonanie:

Czerwoną kapustę posiekaj, wrzuć do garnka i zalej wrzątkiem. Odstaw na 2 minuty. Po tym czasie zlej wodę, wlej nową i gotuj kapustę przez kilka minut z 1/2 łyżeczki soli. Kapusta ma być chrupka, nie rozgotowana.

Na patelni rozgrzej olej, wrzuć pokrojoną w kostkę czerwoną cebulę i smaż przez kilka minut.

Dodaj ugotowaną i odcedzoną kapustę, rodzynki, cynamon, goździki i wlej wino.

Wymieszaj i gotuj przez 10-15 minut. W razie potrzeby dodaj odrobinę wody.

Dopraw do smaku i... Gotowe!

Cono Sur A New World

Social Media

Kontakt

Telefon
+48 33 829-98-40
FAX
+48 33 818-28-96
Mail
recepcja@tim-wina.com.pl
Enjoy Wine Drink Wise
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.