Cono Sur A New World
Aby wejść na tę stronę, musisz potwierdzić, że przekroczyłeś wiek uprawniający do picia alkoholu.
29 grudzień 2022

Bitki sojowe w sosie winnym

Polska klasyka z nowoczesnym twistem, a wszystko to w 100% roślinne: wypróbuj przepis Blendmana na bitki sojowe w smakowitym winnym sosie.

Bitki sojowe w sosie winnym




Autor przepisu: Konrad Budzyk, Blendman.pl

Składniki - bitki:

  • 100 g kotletów sojowych
  • 1 litr bulionu warzywnego
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka skrobi ziemniaczanej

Składniki - sos:

  • 150 ml białego wytrawnego wina Cono Sur
  • 150 ml bulionu warzywnego
  • 150 ml mleczka kokosowego
  • 2 łyżeczki kaparów
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła roślinnego
  • pieprz i sól do smaku

Wykonanie:

Kotlety sojowe ugotuj w bulionie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedź i odstaw do przestudzenia. Przełóż je do miski i polej olejem oraz sosem sojowym, a następnie wymieszaj. Posyp skrobią ziemniaczaną i ponownie bardzo dokładnie wymieszaj.

Wyłóż blaszkę papierem do pieczenia i ułóż kotleciki. Wstaw blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piecz przez około 15-20 minut.

W międzyczasie umieść wszystkie składniki na sos w dużym garnku lub na dużej patelni (czosnek przeciśnięty przez praskę) i podgrzewaj na średnim ogniu przez 10 minut.

Do sosu dodaj kotlety sojowe i gotuj jeszcze przez kilka minut. Sos powinien zacząć gęstnieć. Podawaj z ulubionymi dodatkami.

Cono Sur A New World

Social Media

Kontakt

Telefon
+48 33 829-98-40
FAX
+48 33 818-28-96
Mail
recepcja@tim-wina.com.pl
Enjoy Wine Drink Wise
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.