Autor przepisu: Konrad Budzyk, Blendman.pl
Składniki - bitki:
Składniki - sos:
Wykonanie:
Kotlety sojowe ugotuj w bulionie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedź i odstaw do przestudzenia. Przełóż je do miski i polej olejem oraz sosem sojowym, a następnie wymieszaj. Posyp skrobią ziemniaczaną i ponownie bardzo dokładnie wymieszaj.
Wyłóż blaszkę papierem do pieczenia i ułóż kotleciki. Wstaw blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piecz przez około 15-20 minut.
W międzyczasie umieść wszystkie składniki na sos w dużym garnku lub na dużej patelni (czosnek przeciśnięty przez praskę) i podgrzewaj na średnim ogniu przez 10 minut.
Do sosu dodaj kotlety sojowe i gotuj jeszcze przez kilka minut. Sos powinien zacząć gęstnieć. Podawaj z ulubionymi dodatkami.