Cono Sur A New World
Aby wejść na tę stronę, musisz potwierdzić, że przekroczyłeś wiek uprawniający do picia alkoholu.
22 wrzesień 2020

Zespół Cono Sur – poznaj naszych specjalistów

Na sukces Cono Sur pracuje wiele osób, w tym wyspecjalizowani enologowie, którzy nadzorują jakość całego procesu produkcji - od upraw do butelkowania. Poznaj czworo z nich!

Team Cono Sur – w jedności siła

Choć każdy z członków grupy pełni równie istotną funkcję w procesie powstawania win Cono Sur, ostateczne decyzje zawsze podejmowane są zespołowo. Tradycyjnie zapadają one na regularnych poniedziałkowych spotkaniach: czwórka enologów spotyka się na wspólnej degustacji, by ocenić jakość nowo powstałych win i zaplanować ewentualne modyfikacje.


MATÍAS RÍOS




Pracuje w Cono Sur od 2003 roku, od początku stanowiąc ważne ogniwo zespołu odpowiedzialnego za organiczną produkcję win. W 2018 został szefem zespołu enologów i nadzoruje wszystkie etapy prac – od winnic po piwnice w dolinie Chimbarongo. Laureat wyróżnienia Master Winemaker 100 Issue - najbardziej prestiżowego rankingu postaci branży winiarskiej na świecie.


GUILLERMO SANCHEZ




Dołączył do zespołu w 2007 r. Odpowiada za zarządzanie jakością produkcji, nieustannie poszukuje innowacyjnych rozwiązań technologicznych oraz pomysłów na rozwój winiarskiego portfolio Cono Sur. Jeśli chcecie bliżej poznać Guillermo, przeczytajcie relację z jego spotkania z Moniką Trętowską!


CAROL KOCH




Członkini teamu od 2012 r. Opiekuje się 8000 beczkami złożonymi w piwnicach w Chimbarongo – nadzoruje dojrzewanie win, dostawy i utrzymanie produkcji.


MAURICIO VALDERAS




Najmłodszy stażem członek zespołu – dołączył do Cono Sur w 2017 r. Sprawuje pieczę nad procesem winifikacji i planem terminarza zbiorów gron.


Cono Sur A New World

Social Media

Kontakt

Telefon
+48 33 829-98-40
FAX
+48 33 818-28-96
Mail
recepcja@tim-wina.com.pl
Enjoy Wine Drink Wise
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.