Choć każdy z członków grupy pełni równie istotną funkcję w procesie powstawania win Cono Sur, ostateczne decyzje zawsze podejmowane są zespołowo. Tradycyjnie zapadają one na regularnych poniedziałkowych spotkaniach: czwórka enologów spotyka się na wspólnej degustacji, by ocenić jakość nowo powstałych win i zaplanować ewentualne modyfikacje.
Pracuje w Cono Sur od 2003 roku, od początku stanowiąc ważne ogniwo zespołu odpowiedzialnego za organiczną produkcję win. W 2018 został szefem zespołu enologów i nadzoruje wszystkie etapy prac – od winnic po piwnice w dolinie Chimbarongo. Laureat wyróżnienia Master Winemaker 100 Issue - najbardziej prestiżowego rankingu postaci branży winiarskiej na świecie.
Dołączył do zespołu w 2007 r. Odpowiada za zarządzanie jakością produkcji, nieustannie poszukuje innowacyjnych rozwiązań technologicznych oraz pomysłów na rozwój winiarskiego portfolio Cono Sur. Jeśli chcecie bliżej poznać Guillermo, przeczytajcie relację z jego spotkania z Moniką Trętowską!
Członkini teamu od 2012 r. Opiekuje się 8000 beczkami złożonymi w piwnicach w Chimbarongo – nadzoruje dojrzewanie win, dostawy i utrzymanie produkcji.
Najmłodszy stażem członek zespołu – dołączył do Cono Sur w 2017 r. Sprawuje pieczę nad procesem winifikacji i planem terminarza zbiorów gron.